dimecres, 18 de desembre del 2013

#21D #SolarsBuitsSolarsSenseVida. L’ajuntament de Montcada € Reixac ens fica pals a les rodes.





No ens cal demanar permís per sentir-nos lliures!

Dissabte 21 de desembre l’assemblea veïnal del barri de la Ribera de Montcada € Reixac organitza un acte al carrer convocat per Ribera Digna i Obrim Vies.

 
D'un principi volíem organitzar aquest acte com hem fet fins ara, plantar-nos al carrer i anem fent, però per aquest acte de dissabte 21 havíem comentat que millor demanar permís a l’ajuntament de Montcada € Reixac.

La sorpresa ens l’hem portat quan l’ajuntament de Montcada € Reixac, volen que passem per caixa abans, i paguem un impost per ocupar la via pública, creiem que es una mesura totalment  injusta per part de l’ajuntament de Montcada € Reixac, ja que aquestes dues entitats treballen sense ànim de lucre i aquest acte de dissabte 21 és sense ànim de lucre.

Ens fa gràcia en part, ja que a anteriors assemblees convocades per Obrim Vies al carrer, el mateix Ajuntament de Montcada i Reixac ha anunciat des de la seva web nostres convocatòries, i no entenem el perquè ara per realitzar un acte lúdic i reivindicatiu com és aquest,  ens vinguin amb aquests impediments.

Ribera Digna, entitat que convoca aquest acte, junt a Obrim Vies manté la convocatòria per aquest dissabte, encara que  l’ajuntament de Montcada € Reixac ens fiqui pals a les rodes.




Assemblea de veïns i veïnes en defensa del medi ambient (#ObrimVies)
Ribera Digna

 

Article  les altres veus Montcada

L’Ajuntament de Montcada vol cobrar a les veïnes de la Ribera per utilitzar l’espai públic.

Per tal d’organitzar un acte veïnal al carrer el veïnat de la Ribera han de pagar una taxa.  Una trucada telefònica de l’Àrea Interna de l’Ajuntament informava a la organització Ribera Digna que havia de pagar per utilitzar l’espai públic.

Les veïnes de la Ribera consideren que el motiu d’aquest control i marcatge institucional es deu a la temàtica de l’acte. L’activitat s’emmarca al projecte “solars buits solars sense vida” iniciat per l’assemblea de veïns i veïnes en defensa del medi ambient (#ObrimVies).

Volen obrir el debat al carrer sobre els problemes que suposen mantenir espais tancats com el solar de Valentine i el solar de l’Intorsa en el cas del barri de La Ribera, i reivindiquen l’obertura dels solars de la Valentine i l’Intorsa com a solució a l’encaixonament que pateix el barri de la Ribera.

Els organitzadors de l’acte declaren que només volien fer bé, però que ara sembla que inclòs per menjar pipes s’haurà de pagar. I alhora denuncien la doble mesura de l’ajuntament que fomenten el actes on es poden lluir i posen pals a les rodes d’aquells que consideren molestos.

La organització diu que realitzarà la Jornada igual, com han fet tota la vida  i demana la solidaritat de la resta de veïns i entitats de Montcada.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada