dimecres, 20 de novembre del 2013

Manifest, convocatòria contra l'encaixonament del barri de La Ribera.


ASSEMBLEA SOLARS BUITS
(Solar de la Valentine, solar Intorsa...)

dimarts 26 de novembre de 2013
a les 19:30h davant Centre Cívic de La Ribera.
La Ribera, Montcada i Reixac.

 Assemblea de Veïns i Veïnes en Defensa del Medi Ambient - Obrim Vies.
Ribera Digna.
Més info: @ObrimVies @RiberaDigna

 
Manifest contra “l’encaixonament” del barri de La Ribera.  

TIREM LES BARRERES,

FEM JUSTÍCIA,

DIGNIFIQUEM EL BARRI...

La Ribera som un barri viu amb ganes de dignificar el nostre espai, que des dels seus inicis ha petit un aïllament sistemàtic degut a un urbanisme dedicat en el benefici industrial privat i no en el interès de les persones que vàrem acabant vivint.

En l’actualitat res ha canviat, continuem essent un barri presó, envoltats per les vies del tren, la llera del riu i unes tanques d’alumini que substitueixen les antigues parets de la Valentine. Barreres que ens segueixen perpetuant a un aïllament i marginalitat normalitzada en les nostres vides.

Ara la gran barrera que ens separa amb la resta del poble és el solar tancat de l’antiga fàbrica Valentine. Unes tanques provisionals que s’estan perpetuant en el barri i que estan generant problemes quotidians més enllà d’incomunicar el barri. Com podem veure el solar abandonat s’està convertint en una abocador, on cada cop hi ha més porqueria i objectes robats llançats des de l’exterior. D’altra banda, serveix d’aixopluc de rates i infeccions. A més de significar un focus de perill per les persones que salten puntualment.

En el solar actualment abandonat s’havia de fer el nou institut, una zona verda, un fet que possibilitaria la recuperació de la façana del riu Besòs, i s'havia de crear una nova gran zona verda constituïda per l’espai central interior situat a l’eix del carrer Conca. L’edificabilitat total estava prevista en 48.212 m2 de sostre, amb un mínim del 10% per a activitat comercial, i, per tant, 43.391 m2 de sostre residencial, cosa que equival a 482 habitatges. Un 30% haurien de ser de protecció oficial: un 20% (96) de règim general i un 10% (48) a preu concertat. El pla preveia també un espai de 8.950 m2 per aparcament soterrat.

Des de la crisi del sistema tot s’ha paralitzat i des de les institucions que veuen la Ribera com un focus de problemes, la seva única resposta passa per enviar de tant en tant a la policia. En canvi no ens donen solucions a una cosa tan senzilla com netejar i obrir el solar, és a dir, dignificar i comunicar el nostre barri amb la resta del municipi.

Davant d’aquesta situació denigrant i d’abandonament del barri en general, s’està generant un moviment veïnal per aconseguir uns mínims en relació al solar i obrir possibilitats en la millora del nostre entorn. Dins d’aquests mínims per començar exigim:

1.-Que l’empresa responsable del solar netegi i tregui les balles.

2.-Que l'ajuntament assumeixi la seva responsabilitat i prengui les mesures necessàries de la manera més ràpida possible per dotar d'usos socials els solars.

3.-Que s’escolti A les demandes dels veïns/es de la Ribera, sobre el que volem que es faci amb el solar abandonat.

Així que estigueu atents/es a les convocatòries d’assemblees on es decidirà quines accions emprendre per recuperar el solar pel barri. També animem a participar a l’altra part de la Montcada afectada, ja que és un interès de tot el poble.


Més info: @ObrimVies / @RiberaDigna
obrimvies@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada